Site Rengi


USD Alış: 4.0304 USD Satış: 4.0466 EUR Alış: 4.9636 EUR Satış: 4.9636
ONLİNE RANDEVU
Vize almak istediğiniz ülkeler için randevu alma ZORUNLULUĞU VARDIR.
RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ

Almanya Konsolosluğu

Anasayfa » BAŞKONSOLOSLUKLAR » Almanya Konsolosluğu
NOT: PASAPORT BİLGİLERİNİZİN YANINIZDA OLMASI ZORUNLULUĞU VARDIR EĞER PASAPORT BİLGİLERİNİZ YANINIZDA YOK İSE LÜTFEN 0850 304 09 08 TELEFON NUMARASINDAN KAYDINIZI BIRAKINIZ. NOTE: IF YOU MUST BE SIDE BY YOUR PASSPORT INFORMATION IF YOU HAVE NO PASSPORT INFORMATION, PLEASE PLEASE RECORD FROM 0850 304 09 08 TELEPHONE NUMBER.

VİZE BAŞVURUSU YAPMADAN ÖNCE SEYAHATİNİZ 90 GÜN VE DAHA KISA SÜRELİ İSE VİZE BAŞVURULARINIZI ARACI KURUMLAR ARACILIĞI İLE YAPTIRMAK ZORUNDA KALABİLİRSİNİZ. EĞER BAŞVURULARINIZ AİLE BİRLEŞİMİ, ULUSAL VİZE (90 GÜN AŞKIN) EĞİTİM VİZESİ GİBİ İŞLEMLER İSE KONUSOSLUKLAR TARAFINDAN İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİSİNİZ. 

DETAYLİ BİLGİ : 0850 304 09 08 ONLİNE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ.

IF YOU ARE TRAVELING BEFORE YOU APPLY TO VISA, YOU MAY HAVE TO HAVE TO HAVE TO APPLY YOUR APPLICATIONS TO THE VEHICLE RUSSIANS, IF 90 DAYS AND MORE SHORT TERM. IF YOUR APPLICATIONS FAMILY COMBINATION, NATIONAL VISA (90 DAYS ASK) TRAINING VISA, IF YOU ACCEPT, YOU SHOULD ACCEPT BY THE CONVENTIONS.

DETAILED INFORMATION: 0850 304 09 08 CLICK HERE FOR THE APPOINTMENT.

Almanya Konsolosluğu

Almanya ülkeler arasında otomotiv ve daha bir çok sektörde öncü olan sanayi ve teknolojisi yüksek olan bir ülke konumundadır. Bu nedenle özellikle Almanya’ya yapılan ziyaretler iş amaçlı olup buna ek gezi, seyahat gibi hatta aile birleşimi için gidenlerde olmaktadır. Elbette ki bu şekilde Almanya’ya giderken Almanya Konsolosluğu kullanılırken sadece bu amaçlı değil evlilik, boşanma, vatandaşlık belgesi, başvuru işlemleri gibi nedenlerde de yardımcı olmaktadır.

Almanya vize başvuru için gerekenler

Konsolosluk vize işlemlerinde başvuru yapan kişiden vize randevusu yapınca bir PIN numarası vererek ona ait olduğu belirlenip ona göre belirlenen fiyatı istenilen bankaya ödenmesi beklenmekte ve bunun ardından onaylanınca gidilecek zamana kadar bu belgelerin tamamlanması istenmektedir.

  • Detaylı nüfus kayıt belgesi
  • Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi
  • Arkası beyaz fon yapılmış, yaklaşık 3 ay içerisinde çekilmiş olan, güncel olarak yansıtan, başka bir vize işleminde ya da pasaportta kullanılmamış 2 adet biometrik 3.5 x 4.5 boyutlarında fotoğraf
  • Vize başvurusu için belirlenen formun eksiksiz, güncel ve kesin bilgilerle doldurulup başvuran kişi tarafından ıslak imza ile imzalanmalı
  • En az 1 yıl geçerli ya da 8 yıllık pasaport olmasına dikkat edilmektedir. En azından vizenin bitiş tarihinden en az 6 daha geçerli olacak pasaport olmalıdır. Eğer var ise eski pasaportunuzda istenmektedir.
  • Ücreti yatırdığınız kartınıza ait hesap cüzdanınız ile bulunuyorsa tapularınızın bilgisini içeren belgeler
  • Kredi ve banka kartınızın ön ve arkasının fotokopileri
  • Almanya’ya gideceğiniz uçak biletinin kanıtlanması
  • Almanya’ya davet için gidilecekse bu belgenin konsolosluğa belirtilmesi

Evlilik işlemlerinde Almanya Konsolosluğu

Bir Alman, Türk birisi ile evlenme istediğinde bulunduğunda ya da tam tersi olduğunda gereken belgeler değişmektedir.

Alman vatandaşı Türkiye’de evlenebilmek için;

  • Evlilik ehliyeti belgesi Almanya’dan görevli evlendirme memurluğu tarafından alınmış olmalı
  • Vatandaşlık belgesi
  • Doğum belgesi
  • İkamet ettiğini gösteren belge
  • Pasaport
  • Boşanma işlemi gerçekleştiği ise bu kişilerden neden olduğuna dair bu belge istenir

Türk vatandaşı Alman biri ile evlenebilmesi için;

  • Nüfus kayıt belgesi
  • Bekarlık belgesi
  • Nüfus cüzdanı önlü arkalı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Pasaport fotokopisi
  • Boşanma kararı alınan bir işlem olduysa buna dair belge de yer almalı
  • Her iki işlemde de evlilik işlemi ardından tasdik edecek belge Almanya Başkonsolosluğa bildirilmelidir.

Vatandaşlık işlemlerinde gerekenler

Bir şekilde Türk bir vatandaşın Alman vatandaşı olması gereken durumlarda vatandaşlık için Almanya Konsolosluğu‘na baş vurması gerekmektedir. Başvuru içinde gereken belgeler;

  • Fotoğraflı nüfus cüzdanına sahip olmak
  • Türkiye’de ikamet ettiğini belgeleyen ikametgah belgesi
  • Doğum kayıt belgesi ancak uluslararası olmalı
  • Başvuran kişi evli ise evlilik cüzdanının ve eşinin kimliği
  • Akademisyen olanlar ya da Mühendislik gibi unvanlara sahip olanlardan durumu belli edecek belge yani diploma istenir
  • Anne ya da babanın vatandaşlık belgeleri

Başvuran kişi 18 yaşından küçük ise;

  • Çocuk eğer çifte vatandaşlık sahibi ise Türkiye nüfus cüzdanı
  • Uluslararası olarak kabul edilen doğum belgesi
  • Alman vatandaşlığı bulunan anne ya da babanın vatandaşlık belgesi
  • Anne ve baba evliler ise evlilik cüzdanları

Bu işlemin karşılığında başvuru için 42 euro ödenmektedir ve başvuru sonrası bir buçuk ay içinde tamamlanıp durum açıklanmaktadır.

Tasdik işlemlerinde

Türkiye’de iş amaçlı ya da kendi isteği ile yaşayan Alman vatandaşlığı bulunan kişilerin imza ya da fotokopi tasdiki işlemlerinde Alman Konsolosluğuna başvuru da bulunarak yapacakları resmi işlemlerin sağlanabilmesi için belge alınması gerekmektedir.

Tüm bu işlemleri ve daha da ayrıntılı başka işlemleri Almanya ile Türkiye arasında bu şekilde sağlanmaktadır.

“]